5 geheimen die elke nagelstyliste moet weten: Basiskennis editie

Geschreven door: Dewi Boetius

|

|

Tijd om te lezen 5 min

Vraag je jezelf af of je wel alles zeker weet? Heb je jezelf het vak aangeleerd en merk je dat je toch tegen dingen aanloopt en kom je er niet uit op YouTube? Dan is dit bericht zeker voor jou!

Je hebt tegenwoordig termen als "bate clicks". Ik had geen idee, maar waarom zou ik het niet gebruiken in een van mijn nieuwe blogposts, toch? Nu je toch hier bent, dacht ik dat we wat feiten konden bespreken, vooral omdat ons platform voor iedereen is. Ik hoor namelijk vaak in de wandelgangen: "Nagelproducten MOETEN alleen aan professionals worden verkocht." Daar ben ik het echter niet helemaal mee eens. Als je kijkt naar de definitie van een professionele artiest of nagelstyliste, wie bepaalt dat dan? Jouw diploma? Maar wie zegt dat jouw opleiding op de hoogte is van ALLE laatste ontwikkelingen? Misschien heb je wel gekozen voor de goedkoopste cursus die beschikbaar was, om financiële redenen. En dat is niet erg! Niet iedereen kan, naast al je andere verantwoordelijkheden, investeren in een complete opleiding.

Het belangrijkste is dat je kritisch blijft kijken naar je werk. En ik schrijf dit niet om mensen te beoordelen! Ik heb juist respect voor nagelstylistes die alles zelf hebben geleerd en heel goed zijn geworden. Want ja, dat is zeker WEL mogelijk. Maar wat ik vaak merk, is dat mensen zichzelf verkeerde technieken aanleren en dan klachten van klanten krijgen, simpelweg omdat ze niet wisten hoe dat kon gebeuren.


Ik hoop dat ik je met deze post een beetje kan helpen. Er zijn namelijk een aantal belangrijke dingen die bepalen of je professioneel bezig bent:

  1. Bewustwording
  2. Kritisch blijven
  3. Basiskennis controleren
  4. Hygiëne
  5. Ervaring opdoen

1. Bewustwording

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is één van de belangrijkste dingen om ervoor te zorgen dat je altijd voorzichtig blijft. Als je dit niet serieus genoeg neemt, kun je bijvoorbeeld onbewust allergieën veroorzaken. Wees je ervan bewust dat je met het lichaam van een ander bezig bent, of het nu de voeten van je klant zijn of haar nagels. Het is niet niks dat zij jou vertrouwt. Wees je ervan bewust dat je in haar huid knipt als je de nagelriemen verwijdert. Zeker als je alles hebt geleerd van YouTube of Instagram. Vraag jezelf af of iemand jou heeft gecontroleerd of alles goed gaat. Er bestaat namelijk een mogelijkheid dat je dingen doet die tot nu toe altijd goed zijn gegaan, maar vervolgens ineens klachten van iedereen krijgt. Vooral als het goed gaat, is het de moeite waard om in jezelf te investeren door een cursus te volgen. En dat hoeft geen uitgebreide cursus te zijn, maar bijvoorbeeld een basiscursus.

2. Kritisch blijven

Blijf te allen tijde kritisch op je eigen werk. Kijk niet alleen naar de dingen waar je niet tevreden over bent, zoals ik 😉, maar neem ook niet te snel genoegen met wat je hebt gedaan. Doordat mensen snel genoegen nemen met zichzelf, zien ze vaak niet waar er ruimte is voor verbetering. Tijdens cursussen zien we vaak dat mensen bepaalde oneffenheden niet zien. Door naar andere stylisten te kijken, kun je jezelf vragen stellen en zo van anderen leren:

Waarom zijn haar nagels zo recht? Wat zie ik op mijn foto en wat is het verschil met die van hun, hem of haar? 

Denk niet dat jouw werk meteen precies hetzelfde moet zijn. Zeker niet als je net begint. Maar het is wel belangrijk dat je kritisch blijft om te groeien. Als je op die manier naar je eigen werk kijkt en veel oefent, zul je snel vooruitgang boeken.

Waarom is haar ontwerp zo gedetailleerd? Waarom glanst zijn chrome-design meer? Hoe komt het dat de ogen in dat ontwerp er zo uitspringen? 

Als je naar nail art-ontwerpen kijkt, kun je met deze vragen je eigen onderzoek doen. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat je minder gellak op het puntje moet aanbrengen om dunner te kunnen tekenen, of dat je niet de juiste chrome-topcoat gebruikt voor je chrome-ontwerpen. Misschien moet je je meer verdiepen in teken-technieken op Pinterest, bijvoorbeeld "Hoe creëer ik schaduw in ogen?"

Image from @biabbarstudio​​

Onthoud dat technieken zich altijd blijven ontwikkelen en dat trends altijd veranderen. Dit betekent dat je NOOIT bent uitgeleerd, hoe goed je ook bent. En dat betekent niet dat je jezelf minderwaardig moet voelen ten opzichte van anderen omdat je iets niet weet. Het betekent dat je een spons bent die alles tot zich neemt om te kunnen verbeteren.

3. Basiskennis

Controleer altijd of je de basisprincipes van ons vak goed kent. No hard feelings als dat niet het geval is, want hey, je doet het al en je hebt al een goede klantenkring opgebouwd! Dat kunnen veel mensen je niet nadoen. Het is echter belangrijk dat je weet wat je doet. Investeer in een basiscursus, zoals bijvoorbeeld onze manicure- en basistraining. Maar er zijn ook andere opleiders die goede basistrainingen geven, zoals Babe Studio, Biab Barstudio, Anastasia Ova, en nog veel meer!


Om toch wat basiskennis te delen, zullen we binnenkort uitgebreid ingaan op een stukje basiskennis. Schrijf je dus alvast in voor onze nieuwsbrief, zodat je op de hoogte bent wanneer er weer een nieuwe post wordt geplaatst!

4. Hygiëne

Het verbaast me vaak dat er nog steeds stylisten zijn die geloven in het gebruik van één vijl voor iedereen. Als je niet veel klanten hebt, begrijp ik dat je die keuze maakt. Maar het is geen slimme keuze. Het kan namelijk voorkomen dat je een beginnende bacterie mist. Als je dat niet doorhebt en je vijlt op de nagel, komt de bacterie op de vijl terecht. Door dezelfde vijl te gebruiken voor andere klanten, kun je de bacterie doorgeven en eindigen met klanten die vlekjes op hun nagels krijgen door de bacteriën. Om dit te voorkomen, kun je het beste aparte vijlen gebruiken voor elke klant. Gebruik hiervoor persoonlijke vijldoosjes of diepvrieszakjes van de Albert Heijn. Een doosje ziet er wel wat netter uit dan een diepvrieszakje!

Door een ultrasoonreiniger te gebruiken, weet je zeker dat je bacteriën doodt op je tools, zoals bijvoorbeeld je cuticle pusher of cuticle nipper. Je hebt namelijk een chemisch product nodig om de bacteriën te doden. Producten zoals de Ultrasoonreiniger van Klear en Barbicide zijn goede opties voor dit proces.

5. Ervaring op doen

Het is belangrijk om iemand te hebben met wie je kunt praten en discussiëren over je "problemen" en de beste keuzes. Daarom raden we aan om ervaring op te doen in een salon of een persoonlijke training op maat te boeken. Door in jezelf te investeren, leg je de weg naar gegarandeerd succes af. Het is geweldig om te ontdekken dat alles wat je jezelf hebt geleerd ook daadwerkelijk goed en perfect is. Op die manier kun je met vertrouwen en een gerust hart groeien en uitbreiden.

Het is belangrijk om je kennis op de juiste manieren in te zetten, en dat betekent groei! De Nail bizz is een plek vol vreugde en blijdschap, laten we het zo houden, toch? #happyplace

Bedankt voor het lezen van mijn blogpost! Als je op de hoogte wilt blijven van nuttige informatie over nagels, trends voor nail art en nog veel meer, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Heb je twijfels of vragen, aarzel dan niet om te mailen naar info@theblooom.nl of kom langs in onze winkel. Bekijk de openingstijden hier. We staan klaar om je te helpen!

XOXO


Dewi Boetius