3D nail art is hot: here are 6 designs we absolutely love!

3D nail-art designs by @dokinails_ and @nailsbycindyxo

Als groothandel met een passie voor nail-art worden we dagelijks verrast door de eindeloze creativiteit in de nagelwereld. In 2023 zijn de mogelijkheden voor nail-art echt grenzeloos, alles is mogelijk! En laten we vooral de geweldige wereld van 3D nail art niet vergeten. Met deze unieke vorm van nail-art creëer je letterlijk een nieuwe dimensie!


We hebben vijf ongelofelijk coole 3D nail art designs voor je op een rijtje gezet. Bewaar ze als inspiratie voor je volgende favoriete klant of waag je eraan op je eigen nagels! Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek de magie van 3D nail-art.


Van hello kitty tot zwaarden en futuristische blobs, er is voor elk wat wils. Verleg je grenzen, experimenteer en geef je nagels een unieke twist met deze sensationele designs.


Dus, ben jij klaar om een nieuwe dimensie toe te voegen aan je nail art collectie? Laat je inspireren door deze vijf geweldige designs en creëer nagels die ieders verwachtingen overtreffen!

hello kawaii: hello kitty

Ben je fan van 3D nail art met een sprankelende twist? Dan hebben wij dé perfecte combinatie voor jou: Hello Kitty meets dazzling gems and figures! Deze onweerstaanbare set is ontworpen door de getalenteerde @nissanailedit uit het bruisende Chicago.

3D hello kitty nail-art design done by @nissanailedit
@nissanailedit, Chicago (VS)​​

hand sculpted mario, luigi and yoshi!

Ben jij dol op het creëren van figuren en karakters? Dan moet je absoluut de nail-art designs van @nailsalonpucci checken. Deze Japanse nailtech is een master in het handmatig sculpten van fictieve karakters. Van deze super gave Mario set tot minions en Tom & Jerry, @nailsalonpucci kan het allemaal! 

3D Mario, Luigi and Yoshi nail-art design, done by @nailsalonpucci in Tokyo.
@nailsalonpucci, Tokyo (Japan)​​

modern colorblocking: blobs

Klaar om je nagels naar een nieuw niveau te tillen met een 3D nail-art design dat niet té extravagant is? Say hello to deze trendy blobs! Combineer ze met een chrome french of ga voor een volledige chrome look en kies voor contrasterende kleuren. Voilà, jouw nieuwe stijl is geboren!


Deze te gekke set is ontworpen door niemand minder dan onze soon to be ambassadeur @dokinails_ uit Amsterdam. Met haar creatieve talent en onmiskenbare stijl weet zij precies hoe ze nagels naar een hoger niveau kan tillen.

Pink and green
@dokinails_, Amsterdam (NL)​​

rolling stones say what?!

Ben jij ook steeds vaker sprakeloos door 3D nail art designs met levensechte accenten die je tegenwoordig voorbij ziet komen? Neem bijvoorbeeld deze waanzinnige set van @glazednails_official. Deze lip-tastic look met toothgem accent vinden wij zo gaaf!


Wil jij graag een vergelijkbaar design creëren? Dan moet je zeker onze Cookie Dough producten checken! Met deze magische ingrediënten in handen, kun jij jouw eigen meesterwerk maken dat kan wedijveren met de awesomeness van @glazednails_official.

Real-life 3D nail-art design done by @glazednails_official
@glazednails_official, Amsterdam (NL)​​

3d fairycore

Stap binnen in een betoverende wereld vol zachte, op feeën geïnspireerde looks die je hart sneller laten kloppen! Fairytales pack your bags, want dit 3D nail art design is gewoonweg te gek! Alle credits gaan naar de getalenteerde @nailsbycindyxo uit Richmond, Verenigde Staten. Ze weet als geen ander hoe ze je nagels een unieke uitstraling kan geven, met een vleugje zachtheid en een dosis badass vibes.

Fairycore 3d nail-art design done by @nailsbycindyxo
@naisbycindyxo, Richmond (VS)​​

bad ass 3d babe

Dit design is een echte eyecatcher. Deze mega getalenteerde nail-tech heeft een monochrome look gecreëerd, met een flinke dosis #badass door middel van zwaard-gems, zilveren parels en piercing studs! 


Deze Las Vegas nailtech @hollywiththegoodnails weet precies hoe ze nagels een buitengewone uitstraling kan geven. Check her out! 


Black and silver sword 3D design done by @hollywiththegoodnails
@hollywiththegoodnails, Las Vegas (VS)​​

products you need to create flawless 3d nail-art:

Het is altijd een uitdaging als je nog nooit 3D-art hebt gemaakt en je je afvraagt waar je moet beginnen en vooral: HOE? Het belangrijkste is dat je een levendige visie hebt van hoe je extra dimensie aan je ontwerpen kunt toevoegen.
Nadat je hebt ontdekt wat voor soort 3D-kunst je wilt maken, komt de volgende stap: bepalen welke producten je wilt gebruiken.


Want to keep it simple?
Begin dan eerst met een normale top coat. Je kan altijd beginnen met een 3D effect aan te brengen door sommige plekken te "verdikken" met een topcoat. Gebruik dan wel bij voorkeur een No wipe top coat.

Je daarnaast bijvoorbeeld een doorzichtige gel gebruiken om te mengen met gellak, zodat je elke mogelijke kleur kunt creëren. Houd er echter rekening mee dat het ontwerp hierdoor wat zwaarder kan worden, en als je geen rekening houdt met de opbouw, kunnen de nagels sneller breken. Een andere optie is het gebruik van een gel die speciaal is ontwikkeld voor 3D-art. Deze methode wordt vaak gebruikt voor het creëren van structuren of reliëfs.


Level up!

Wil je iets hoger bouwen en hou je van grafische 3D effecten? Dan zijn de 3D Jelly's van Colortone wat voor jou. Hiermee kun je bijvoorbeeld prachtige ringen maken door  zilver- of goudkleurige chrome in te poetsen. De 3D jelly heeft namelijk geen plaklaag!


Next level designs?
Wil je 3D figuren creëren? Neem dan een kijkje bij onze verschillende Cookie Dough kleuren. Verkrijgbaar in meerdere kleuren. o

Of gebruik de Clear adhesive gel van Anole. Hoewel deze gel eigenlijk is bedoeld om extensions vast te zetten, geloof ons: dit is precies wat je nodig hebt wanneer je iets wilt bouwen. Zorg wel dat jouw werkruimte stofvrij is!


Ben je zoals ons ook gek op parels en gems? Dan is de Colortone Gel UV Glue jouw nieuwe BFF!


Ben je helemaal geïnspireerd en wil je ook aan de slag met 3D nail art? We hebben een aantal must-haves voor je op een rijtje gezet!

Blijf op de hoogte van waardevolle nagelinformatie, trendy tips en ontvang als eerste nieuwe updates van ons online magazine door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.