Attention to all nail artists: A few base coat facts to make your life easier 💖

Rubber base van Anole te verkrijgen bij The BLOOOM
Image created by​​ The BLOOOM

Wat is het verschil tussen een base coat en een rubber basecoat?

Een normale base coat is meestal een transparante lak (gel) die wordt aangebracht op de nagels voordat de gekleurde gellak wordt aangebracht. Het doel van een base coat is om de nagels te beschermen tegen verkleuring en om ervoor te zorgen dat de nagellak langer blijft zitten. Een rubber base coat daarentegen is speciaal ontworpen om de nagels te beschermen en te versterken. Deze base coat is vaak dikker en flexibeler dan een normale base coat en kan helpen om nagels te versterken en breken te voorkomen. Rubber base coats kunnen ook helpen bij het aanbrengen van gellak, omdat ze een glad oppervlak creëren dat de nagellak gelijkmatig verdeelt en voorkomt dat deze chippen of afbladderen.


WAT GEBEURD ER PRECIES TIJDENS HET AANBRENGEN VAN EEN BASE COAT?

 

Een base coat creëert een hechtende laag tussen de natuurlijke nagel en de gellak, wat ervoor zorgt dat de gellak beter blijft zitten. Dit wordt bereikt door de aanwezigheid van bepaalde ingrediënten, zoals acrylaten, die een chemische binding aangaan met de nagelplaat. Hierdoor ontstaat een stabiele ondergrond waarop de gellak kan hechten en die tegelijkertijd flexibel genoeg is om de natuurlijke beweging van de nagel te kunnen volgen.


Daarnaast bevat een base coat vaak een zogenaamde 'sticky layer', een kleverige laag die ontstaat na het uitharden van de base coat onder de UV/LED-lamp. Deze sticky layer zorgt voor een extra hechting van de gellak en voorkomt dat de gellak gaat schuiven of loslaten.WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE VERSCHILLENDE TYPE RUBBER BASE IN ONS ASSORTIMENT?
 


Als je op zoek bent naar een sterke basis voor jouw treatments en nagelverlenging, is rubber base dus een hele goede keuze. Er zijn verschillende soorten rubber base verkrijgbaar, zoals ANOLE Rubber Base, ANOLE Elastic Base, The Gelbottle Rubber Base en ANOLE Latex Base. Het kiezen van de juiste rubber base is belangrijk voor het creëren van sterke en duurzame nagelverlengingen. Afhankelijk van je nageltype en de gewenste toepassing, kun je kiezen voor een medium of dunne viscositeit of een dikke viscositeit voor extra versterking. Daarnaast hebben wij ook Rubber base in verschillende kleuren zoals de Rubber base van Florence nails.  
ANOLE RUBBER BASE


ANOLE Rubber Base heeft een medium viscositeit en is speciaal ontwikkeld als onderlaag voor de ANOLE Rubber Corrector. Deze base zorgt voor een goede hechting van de corrector, waardoor deze langer blijft zitten. Hij kan ook gebruikt worden voor gellak.


ANOLE ELASTIC BASE


ANOLE Elastic Base heeft een dunne viscositeit en is geschikt voor normale nagels en als onderlaag voor buildergel en acrygel. Deze base zorgt voor een goede hechting en flexibiliteit van de nagelverlenging.

ANOLE LATEX BASE

ANOLE Latex Base heeft een dikke viscositeit en is geschikt als onderlaag voor buildergel en acrygel. Deze base is speciaal ontwikkeld voor dunne, kapotte en broze nagels en zorgt voor een extra sterke hechting. Daarnaast is deze base ook geschikt om steentjes te plaatsen.

Om de beste resultaten te behalen met ANOLE Rubber Base, is het aan te raden om eerst een PH-bond aan te brengen op de nagel. Een PH-bonder is een zure primer die de pH-waarde van de nagelplaat verlaagt, waardoor de hechting tussen de nagelplaat en de rubber base wordt verbeterd. Het aanbrengen van een pH-bond is vooral belangrijk als je nagels van nature zwak of broos zijn, of als je last hebt van loslatende nagels.
THE GELBOTTLE RUBBER BASE


The Gelbottle Rubber Base heeft ook een normale viscositeit en is geschikt als onderlaag voor buildergel en acrygel. Deze base zorgt voor een goede hechting en flexibiliteit van de nagelverlenging. Ook in Mini beschikbaar.FLORENCE NAILS FIX BASE


Florence Nails' Fix Base is ook hoogwaardige basisgel die bovendien verkrijgbaar in meerdere kleuren, zodat de tint kan worden afgestemd op de huidskleur van de drager. Daarnaast kan de Fix Base ook dienen als basis voor nail art, omdat de verschillende kleuren het mogelijk maken om unieke en creatieve ontwerpen te maken. Kortom, de gekleurde Fix Base van Florence Nails biedt niet alleen de voordelen van een standaard Rubber base, maar ook de mogelijkheid om het te gebruiken als basis voor nail art en om de kleur af te stemmen op de huidskleur.


Het is belangrijk om de basis te weten over een rubber basecoat, omdat het de sleutel is tot het creëren van sterke, gezonde en langdurige nagels. het is het fundament van jouw behandeling. Dus is het ook belangrijk dat je weet welke basis goed is voor welk type nagel! Als je nog vragen hebt over base coat, of tips nodig hebt over het gebruik ervan, aarzel dan niet om deze in de comments hieronder te delen. Wij staan altijd klaar om je te helpen en te adviseren over alles wat met nagels te maken heeft!